Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ


Πριν μια εβδομάδα είχαμε πάει πεζοπορία στο Κλέφτικο με τον Όμιλο Βουνού και Θάλασσας Μήλου. Αναμφισβήτητα το Κλέφτικο είναι ένα από τα ποίο όμορφα τοπία του κόσμου και η βιτρίνα του νησιού μας. Δεν ξέρω αν κάποιος ευθύνεται συγκεκριμένα για το χάλι που παρατήρησα εκεί αλλά κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα.

Στην μικρή παραλία που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια λόγο κατολισθήσεων κάποιοι έξυπνοι με μαύρο κάρβουνο η μαρκαδόρο έχουν γράψει σε όλο το μήκος της παραλίας όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξα. Αυτοί οι έξυπνοι δεν είναι ένας και δύο, είναι πολλοί και αυτό έγινε πολλές φορές από Έλληνες κυρίως μιας και τα ονόματα και οι λέξεις είναι ελληνικές. Βλέπεται οι ξένοι τουρίστες σέβονται πολύ περισσότερο από εμάς το τόπο μας και όσοι έχουν ασχοληθεί με το τουρισμό αυτό το ξέρουν καλύτερα από εμένα. Σαν τους σκύλους που αφήνουν σημάδια παντού έτσι και εμείς θεωρούμε σωστό να καταστρέφουμε τα φυσικά τοπία γράφοντας ονόματα, ημερομηνίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλη βλακεία μας κατέβει.

Το Κλέφτικο είναι ΦΥΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ και πρέπει να του συμπεριφέρονται ανάλογα. Σε πολλά σημεία της Μήλου παρατηρείται αυτό το φαινόμενο λόγο των πετρωμάτων που φθείρονται εύκολα όπως στο Σαρακίνηκο, τον Παπάφραγκα και τον Μύτακα.

Κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος πρέπει να τιμωρεί και να ελένχει αυτές τις περιοχές γιατί οι ακτές της Μήλου είναι ότι καλύτερο έχουμε…