Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες - Βίντεο - Χαρτογράφηση στο Internet


Ο καθένας μας λίγο πολύ, προσπαθεί να προωθήσει και να διαφημίσει το νησί μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Παρακάτω σας γράφω τα link με την δική μου προσπάθεια που καθημερινός ανανεώνεται. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για το καλό της Μήλου.

1ον. Το www.panoramio.com είναι ένα site όπου οι ερασιτέχνες φωτογράφοι ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους. Αυτές μπορούν να τοποθετηθούν στον χάρτη του google earth έτσι πατώντας πάνω στην φωτογραφία βλέπεις στον χάρτη την τοποθεσία που τραβήχτηκε. Επίσης οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στην ανάλυση που τραβήχτηκε η φωτογραφία έτσι μπορούν όλοι να τις κατεβάσουν στην ανάλογη ποιότητα. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις δικές μου φωτογραφίες (πάνω από 1300) και να τις κατεβάσετε. Να σημειωθεί ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν μέσο όρο 18 χιλιάδες views το μήνα που είναι ένας τεράστιος αριθμός!!!

2on. Το www.flickr.com είναι ένα παρόμοιο site με το panoramio. Και εδώ μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες και βίντεο και αντίστοιχα να τα τοποθετήσεις σε χάρτη. Τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου site είναι 1ον για να κατεβάσεις τις φωτογραφίες θέλεις ειδικό πρόγραμμα και 2ον ο χάρτης που τοποθετούνται οι φωτογραφίες δεν έχει τόσο μεγάλη ακρίβεια και ανάλυση όσο του panoramio. Το θετικό όμως είναι ότι μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου χάρτη με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις κάτι πολύ όμορφο και εύχρηστο για κάποιον που θέλει να δεί και να γνωρίσει το νησί μέσο internet. Πατώντας εδώ μπορείται να δείτε τον δικό μου χάρτη και πατώντας εδώ βλέπετε τις φωτογραφίες μου σε στήλες.

3ον Το www.youtube.com το ξέρουμε όλοι. Έχω φτιάξει μια playlist με τα θεματικά βίντεο που έχω ανεβάσει με φωτογραφίες και χάρτες από την Μήλο Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την playlist και πατώντας το play all τα βίντεο παίζουν το ένα μετά το άλλο.

4ον. Το maps.google.com είναι ένα site όπου μπορείς να καταχωρήσεις διαδρομές - χαρτογραφήσεις σε χάρτες της google από το goole earth. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το κεντρικό χάρτη που έχω φτιάξει με τα μονοπάτια που έχω χαρτογραφήσει μέχρι σήμερα. Μετά πατώντας στο χάρτη πάνω σε κάθε μονοπάτι σας οδηγεί πώς να δείτε λεπτομέρειες του συγκεκριμένου μονοπατιού.

5ον. To Sports Tracker είναι ένα πρόγραμμα για τα κινητά που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια αθλητές και όχι μόνο. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να καταγράψεις στο κινητό σου διαδρομές και χρόνους ανάλογα με το είδος του αθλήματος καθώς και πολλές άλλες λεπτομέρεις που αφορούν το κάθε άθλημα αναλυτικά. Ένα απο τα θετικά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι τις διαδρομές αυτές που καταγράφεις μπορείς μετά να τις περάσεις στο site της εφαρμογής και έτσι μπορεί ο καθένας να τις δεί και να τις ακολουθήσει. Πατώντας εδώ μπένετε στο site της εφαρμογής και κάνοντας search "Milos Greece" στο χάρτη βλέπεται τις διαδρομές που έχουν περαστεί μέχρι σήμερα.

Αυτά για την ώρα.