Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Καρχαρίας μεταξύ Μήλo - Αντίμηλο


Πριν 2-3 βδομάδες είπαμε μια παρέα να πάμε στην Αντίμηλο για καμιά βουτιά και για καμιά πεταλίδα έτσι για να περάσει λίγο η ώρα μας ευχάριστα μιας και ο καιρός ήταν λάδι μέχρι εκεί που έβλεπε το μάτι μας. Γυρνώντας λοιπόν από την εκδρομή μας και στην μέση της διαδρομής Βάνι - Αντίμηλο βλέπουμε δεξιά μας κοντά στα 50 μέτρα ένα πτερύγιο να κινείται πολύ αργά. Στην αρχή πιστέψαμε ότι ήταν δελφίνια και έτσι πήγαμε κοντά να τα δούμε. Όταν φτάσαμε όμως δίπλα από το ζώο καταλάβαμε ότι ήταν κάτι άλλο!!! Το μέγεθος του ήταν απίστευτο για τα δικά μας μάτια που δεν έχουν δει κάτι τόσο μεγάλο ζωντανό και άγριο στα νερά της Μήλου. Ο καρχαρίας ήταν πολύ ήρεμος και έκανε βόλτες γύρω από το σκάφος χωρίς να ενοχλείται από την παρουσία μας. Στην αρχή πιστέψαμε ότι ήταν τραυματισμένος αλλά δεν ήταν. Μάλλον απολάμβανε την μέρα όπως και εμείς και στην πραγματικότητα δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από εμάς μιας και σε αυτό το περιβάλλον ο αρχηγός ήταν αυτός και όχι εμείς. Ήμασταν πολύ τυχεροί που ζήσαμε κάτι τέτοιο και το εύχομαι από όλους σας. Στο video φένεται καθαρά το μέγεθος του που υπολογίσαμε με το μάτι και συγκριτικά με το μήκος του σκάφους ότι ήταν γύρω στα 4 μέτρα.

Η ΛΑΣΠΗ


Η Πειραματική Σκηνή Μήλου σας παρουσιάζει στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Μήλου 2010 το θεατρικό έργο <<Η Λάσπη>> του Χατζιγιαννίδη. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι 3-4 και 10-11 Ιουλίου στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα. Είναι ένα ψυχολογικό - ερωτικό θρίλλερ με ανατροπές που δεν πρέπει να χάσετε. Η παράσταση ειναι ακατάλληλη για παιδιά.

Τα αποτσίγαρα στο Κέντρο Υγείας


Την Κυριακή 27 Ιουνίου η Εθελοντική ομάδα πήγε στο Κέντρο Υγείας να καθαρίσει τις πίσω αυλές και τα παρτέρια που δεν φένονται με την πρώτη ματιά γιατί τα μπροστά είχαν καθαριστεί <<από μπροστά κούκλα και από πίσω πανούκλα>>, από τα χόρτα και τα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί με τα χρόνια. Μας είπαν ότι και πέρυσι είχε καθαριστεί ο πίσω χώρος αλλά τα σκουπίδια που βρίσκαμε λιόνανε στα χέρια που σημαίνει ότι ήταν σκουπίδια ετών. Αυτό που μας έκανε όμως εντύπωση ήταν ο σωρός από τα αποτσίγαρα που ήταν πεταμένα έξω από τα παράθυρα των ιατρείων. Από την φωτογραφία φένεται μάλιστα ότι πολλά από αυτά τα έσβηναν πάνω στο τοίχο του Κεντρου Υγείας. Μάλλον επειδή απαγορεύεται το τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκε η εύκολη λύση να τα πετάνε έξω και σιγά μην μας δει κανείς. Η ίδια νοοτροπία όπως πάντα τώρα και στο Κέντρο Υγείας....

Εθελοντική Δράση Στη Φυλακωπή




Την Κυριακή 06 Ιουνίου η Εθελοντική Ομάδα αφού είχε ενημερώσει την αρχεολογική υπηρεσία, πείρε μια προφορική άδεια για την δράση και μαζεύτηκε το πρωί στην μικρή παραλία κάτω από την αρχαία πόλη της Φυλακωπής για τον καθαρισμό αυτής της παραλίας. Περιμέναμε φυσικά να βρούμε πολλά σκουπίδια που θα είχαν μαζευτεί από την θάλασσα αλλά τελικά δεν βρήκαμε μόνο αυτά. Προς το τέλος της παραλίας και όπως φένεται από τις φωτογραφίες είχαν πετάξει από πάνω τεράστιες ποσότητες από χόρτα, χώματα, μπάζα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο βρισκόταν κάτω απο το σωρό. Φένεται ήταν ποιό έυκολο να πεταχτούν στη θάλασσα όλες αυτές οι βρομιές παρά να μαζευτούν σε σακούλες. Η γνωστή νοοτροπία <<το σπίτι μας καθαρό και τα σκουπίδια έξω στο δρόμο>> σε όλο της το μεγαλείο. Ελπίζω οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας να κάνουν κάτι για αυτό το χάλι.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ


Σας καλωσορίζω σε ένα καινούργιο Blog που έχει σαν σκοπό του την επικοινωνία ανθρώπων που ενδιαφέρονται και αγαπάνε το νησί μας, την ενημέρωση για διάφορα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν και γενικότερα την ανάδειξη διαφόρων θεμάτων γύρω από την Μήλο που μας αφορούν άμεσα η έμμεσα και που μπορούν να καλυτερέψουν την ζωή μας.

Το διαφορετικό που έχει αυτό το Blog από τα υπόλοιπα που έχουν δημιουργιθεί κατα καιρούς για το νησί μας είναι ότι όσα γράφονται και όσα λέγονται θα είναι όλα επώνυμα για να έχουν και την ανάλογη βαρύτητα του λόγου. Ότι γράφεται ανώνυμα θα διαγράφεται για να μην υπάρχουν παρεξιγήσεις.

Καλή μας αρχή λοιπόν και περιμένουμε την συμμετοχή όλων σας!!!