Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ












27 Φεβρουαρίου 2011. Χρειάστηκα λίγη ελεύθερη ώρα, μια φωτογραφική μηχανή και το αυτοκινητάκι μου για να αποτυπώσω τα χάλια μας στις παραλίες της Μήλου. Οι φωτογραφίες είναι από την Λαγκάδα στον Αδάμαντα, από τα Μαντράκια, τις Αλυκές και την Χιβαδόλιμνη. Δεν ξέρω τι ακριβώς να γράψω αφού νομίζω ότι οι εικόνες τα λένε όλα. Όπου και να κοιτάξεις στις φωτογραφίες βλέπεις σκουπίδια, σακούλες και οτιδήποτε άλλο φανταστείς. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ και δέκα άλλοι κάτοικοι του νησιού βλέπουν αυτά τα χάλια και αγωνίζονται να αλλάξουν αυτή την εικόνα.

Γιατί όμως να αντιδρούμε τόσοι λίγοι. Τι συμβαίνει σε αυτό το νησί και δεν νοιαζόμαστε όσο θα έπρεπε. Δεν νοιαζόμαστε όμως η τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Η εύκολη λύση είναι να κρίνουμε. Όλοι μας έχουμε βρει λύσεις για τα προβλήματα μας αλλά μένουμε μόνο στα λόγια. Η απάντηση που παίρνω σχεδόν πάντα όταν ρωτάω στο τι φταίει τελικά και δεν «κουνάει» κάνεις είναι μια. Για όλα φταίει ο Δήμος!!!

Αυτή είναι μια δικαιολογία που την ακούω από τότε που γεννήθηκα. Για όλα μας φταίνε οι άλλοι και εμείς δεν φταίμε ποτέ. Πληρώνουμε στο Δήμο τόσα λεφτά και θα έπρεπε όλα τα προβλήματα να έχουν λυθεί. Είναι όμως έτσι?

Η δική μου άποψη είναι τελείως διαφορετική. Από την στιγμή που βλέπω κάτι στραβό και μπορώ να το αλλάξω το κάνω πράξη. Αν δεν νοιαστούμε εμείς οι ίδιοι για το νησί μας κανείς δεν θα το κάνει γιατί στην τελική ο Δήμος ήμαστε εμείς. Έχει έλθει ποια η εποχή που πρέπει να ξυπνήσουμε. Να βγούμε έξω στην αυλή μας, στην παραλία, στο δρομάκι μας και ότι βλέπουμε στραβό να το διορθώσουμε. Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός είναι η μόνη λύση για να αλλάξουμε την εικόνα του νησιού μας. Όχι μόνο για το καλό του τουρισμού αλλά γιατί αυτό το νησί αξίζει πολλά και είναι καιρός να του δώσουμε την σημασία που του αρμόζει!!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ


ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ. ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΛΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΕ ΣΥΜΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ. ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ EMAIL ΣΤΟ mixalhs@gmail.com ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜ/ΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΩΠΗ. ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΣΠΑΛΑΘΟΥΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΦΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΙΘΙΑ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΙΟΥΛΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΗΛΟΥ


Η Πειραματική Σκηνή Μήλου πιστή στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις κάθε χρόνο έχει καθιερώσει τα βράδια της Τετάρτης να διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές. Είκοσι και πλέον είναι οι ταινίες που έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα και μέχρι τέλη Μαΐου τουλάχιστον αυτές οι προβολές θα συνεχιστούν. Οι ταινίες επιλέγονται από τα μέλη της ομάδας αλλά και από τους ίδιους τους θεατές όπου κάθε Τετάρτη προτείνουν τις αγαπημένες τους. Σε κάθε προβολή ένα μέλος της ομάδας παρουσιάζει την ταινία και αναλύει το θέμα στο οποίο αναφέρεται. Μετά το πέρας της προβολής όποιος θέλει παραμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα όπου με την συντροφιά διαφόρων μεζέδων και κρασιού καθόμαστε και συζητάμε την ταινία αλλά και πολλά άλλα θέματα που μας αφορούν. Το πρόγραμμα των προβολών έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία στη Μήλο καθώς και στο group της Πειραματικής Σκηνής στο facebook. Σας περιμένουμε όλους.